Soft & Shimmer collection by Omar Munie

Soft & Shimmer collection by Omar Munie

Tot mijn grote verbazing ontving ik op 13 november een uitnodiging van tassen designer Omar Munie. Hij nodigde mij uit als gast tijdens de Munie Night – White stars edition op vrijdagavond 1 december. Ik was erg verrast want toevallig was het nog niet zo lang geleden dat ik aan hem had gedacht. Ook was, en is het nog steeds, een raadsel waarom ik überhaupt ben uitgekozen om bij deze avond aanwezig te zijn waar zijn nieuwe tassencollectie Soft & Shimmer wordt onthuld. De collectie is speciaal ontworpen voor de kerstdagen.

Zijn uitnodiging sloeg ik natuurlijk niet af! Afgelopen vrijdag ben ik na werk samen met een collega naar de Flagschip store van Omar Munie gegaan aan het Noordeinde in Den Haag. Hier ging straks de lancering van de Soft & Shimmer collectie plaatsvinden.

Bij aankomst voelde ik me heel awkward. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik anders ben maar dit keer was dat to the max! ’s Ochtends had ik even nagedacht over wat ik nou het beste aan kon doen maar ik ging nog sporten en werken dus besloot makkelijk en lekker zittende kleding aan te trekken. Little did I know! Iedereen was heel net gekleed. De jurken, pumps, 3-delige pakken en extreem dure en luxe jassen vlogen om mijn oren. Daar stond ik dan in m’n hippe sportieve zwarte broek met fel roze hoodie en gympies met roze veters.

 

Omar Munie gaf tijdens zijn speech antwoord op de vraag hoe hij zijn gasten had uitgenodigd. Via mail natuurlijk maar ook hoe hij de keuze had gemaakt voor deze groep mensen. Hij vertelde dat deze mensen divers zijn, open staan voor het leren kennen van nieuwe mensen en makkelijk contact zouden maken met elkaar. Omar vond het mooi ons allemaal bij elkaar te zien en zei dat Nederland zo moest zijn: een diversiteit aan mensen. Omar maakt zich ook sterk voor diversiteit met zijn omarmband. Hiermee draagt hij uit dat hij diversiteit als meerwaarde ziet voor de samenleving.

 

Please touch me!

De onthulling van de nieuwe collectie was spannend. Nadat het doek dat ervoor hing werd losgeknipt, was iedereen onder de indruk. Van Omar mochten we de tassen bekijken, aanraken en uitproberen. De tassen zijn van heel mooi en zacht materiaal gemaakt. De prijs ligt wel hoger dan de gemiddelde tas maar dan heb je wel een exclusieve tas waar je maar weinig andere mensen mee zal zien.

P.S. Nog steeds is het voor mij een wonder dat ik ben uitgenodigd omdat de enige connectie die ik ooit heb gehad met Omar Munie al jaren terug gaat. In 2014 heb ik via Groupon een high tea arrangement gekocht bij Omar, genaamd Bag & Tea.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *